Kom naar Helden van Hier Lekkum op zondag 2 juni

02.05.2024

Bij Helden van Hier zie je lokale muziekacts in hun eigen regio. Op zondag 2 juni vanaf 15:00 vindt er een nieuwe editie plaats in Lekkum. Op deze dag is er livemuziek bij Podium Zwaluw. Het evenement is gratis toegankelijk en iedereen is welkom. Deze acts treden op tijdens Helden van Hier Lekkum:

Moonair
Sinds 2022 maakt het muzikale duo, bestaande uit Eva en Diego, muziek onder de naam Moonair. Opgegroeid in andere delen van de wereld en beïnvloed door diverse wereldklanken, vonden de muzikanten elkaar in het noorden. Moonair haalt inspiratie uit zowel klassieke, Spaanse als alternatieve muziek. Verwacht meditatieve klanken, verhalende teksten en mooie zanglijnen.

Annike Horjus
Liedjes gegrepen uit de chaos die men ‘het leven’ noemt. Gewone zaken zoals liefde en hoop krijgen bij haar de warme tonen en kleuren die je van dichtbij wilt meemaken. Uit het hoofd, in het hart.

Floor Bruystens
Floor Bruystens is een eigenzinnige artiest die via muziek haar gedachten een plekje in het universum probeert te geven. Samen met haar band bestaande uit een open gitaarsound, sferische bas en experimentele drums toveren ze de zaal om tot een reflectieruimte waar je uiteen kan vallen en weer samen kan komen. De muziek is sfeervol, dynamisch en klinkt als een verfrissende samenkomst van verschillende genres. Met invloeden als Laura Marling en Hayley Hendrickx weten ze een originele sound neer te zetten die meereist op poëtische teksten en onuitgesproken woorden hoorbaar maakt.

Rayana
De muziek van Rayana laat zich het best omschrijven als Keltisch en sfeervol. In haar werk zijn invloeden vanuit folk, wereldmuziek, new-age, easy-listening en klassieke muziek te horen. Tijdens het concert brengt ze, naast eigen werk, traditionals en muziek van Enya en Loreena McKennitt ten gehore. De combinatie van haar unieke stem, begeleid door een verrassende instrumentatie van onder andere toetsen, harp, gitaar, tuba en percussie, maken een optreden van Rayana tot een onvergetelijke ervaring!

Moonair