Zo was de tour van Abdomen in Duitsland en België

29.05.2024

Samen met Platform Popcultuur Friesland bieden we de Music Export Fryslân regeling aan. Deze regeling is bedoeld voor muzikanten die een tour in het buitenland willen doen. Zo toerde Abdomen in maart langs verschillende plekken in Duitsland en België. Hier lees je een kort verslag van de tour:

De eerste show van de tour begon in het noemenswaardige Sonic Ballroom in Keulen. Support werd voorzien door Lo Seal, die de band al eens eerder in Keulen had ontmoet en samen mee gespeeld had. Hierna reisde Abdomen door naar Brussel. Het verkeer was enorm hectisch, waardoor de band te laat aankwam bij hun speelplek Café Central. Het publiek dat er was tijdens deze show was super enthousiast en de band verkocht veel merch. Ook spraken ze met veel mensen, waaronder oude bekenden.

Door naar Mannheim, waar de band bij een jeugdcentrum speelt dat volledig op vrijwilligers draait. De plek, genaamd Juz, was super punk en DIY. Er speelden twee punkbands voor Abdomen en er hing een goede sfeer. Een dag later kwam de band aan in het grijsachtige Dresden. Een oud hotel, waar bij aankomst een stuk of vijf mensen zaten, liep helemaal vol toen de Abdomen hun versterkers aanzette.

De laatste locatie van de tour van TRIXXTER in Berlijn. Deze plek bevond zich in een oude fabriek. De band had hier al eens eerder gespeeld en kende de organisator van de show. De avond werd geopend door een toffe, lokale hardcoreband. In de zaal konden maar een stuk of 100 personen. Deze zat binnen no time ramvol. Er stond zelfs een dikke rij voor de deur. Deze afsluitende show was het hoogtepunt van de tour!

Al met al was het een vruchtbare tour waarbij Abdomen nieuwe contacten heeft opgedaan, veel merch heeft verkocht, goed verzorgd is en leuke avonden heeft beleefd.

Wil jij ook met je act touren in het buitenland? Kijk dan bij onze regelingen voor meer informatie over de Music Export Fryslân regeling.