Vraag de Pro masterclass 19 juni: artist branding en social media

14.06.2024

Op woensdag 19 juni organiseren we een Vraag de Pro masterclass voor muzikanten. Dit keer gaat het over artist branding en social media. Met alle concurrentie in de muziekwereld wil je opvallen als artiest, maar hoe maak je jezelf zichtbaar? En wat is er nodig om een authentiek verhaal te vertellen? Leer hoe jij je muziek kunt vertalen naar het publiek. Tijdens deze masterclass helpt Melanie Esther je met het vinden van een eigen stijl. De sessie is gratis toegankelijk en vindt om 19:30 plaats bij de Kapel in dbieb Leeuwarden. Ben je erbij?

Meld je aan via dit formulier

Als Artist Branding en Social Media Coach werkt Melanie Esther samen met artiesten aan het vinden en vertellen van hun unieke verhaal. Hiervoor heeft ze haar eigen methode ‘Vind en Vertel’ ontwikkeld waarmee ze coachingsessies, trajecten, workshops en gastlessen geeft. Vanuit het verhaal werkt ze vervolgens met artiesten aan onder andere hun doelgroep, visuele identiteit, social media strategie en planning.

Melanie Esther werkt(e) met artiesten zoals Blanks, Typhoon, LUWTEN, Ruben Hein. Ook deelde ze haar kennis bij organisaties als ESNS, Popronde, ADE BEATS en No Man’s Land en geeft ze gastlessen aan onder andere Conservatorium van Amsterdam, Conservatorium Haarlem, Codarts Rotterdam, Rockacademie, Nederlandse Popacademie, AMP en Artez. 

Daarnaast coacht Melanie Esther met The Live Coaches artiesten aan het vertalen van hun unieke verhaal naar een live ervaring op het podium. Daarover hebben ze onder andere een podcast gemaakt die je kunt beluisteren op Spotify.

Deze sessie wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Fryslân en Gemeente Leeuwarden.