Finale hiphop Kleine Prijs 14 juni in Iduna

03.06.2024

Op vrijdag 14 juni vindt de finale hiphop van de Kleine Prijs van Fryslân plaats bij Iduna in Drachten. Tijdens het evenement strijden vier acts in dezelfde categorie om de winst. Het evenement start om 20:00 uur en is gratis toegankelijk. Deze acts zie je in de finale schitteren:

Bigbeefsauce
Bigbeefsauce, aka Stefan de Vries, is een opkomende kracht in de Nederlandse rapscene. Hij maakt een unieke mix van melodieuze hiphop en keiharde trapbangers. Met een variatie aan muziek raakt de artiest gevoelige snaren, maar kan hij de club ook laten schudden!

TrippleG
TrippleG is een duizendpoot als het gaat om het hiphopgenre. Zijn muziek varieert van harde 808’s en simpele beats, tot sprekende composities.

Tays
Als hiphopkunstenaar met een voorliefde voor introspectieve teksten en vleugjes jazz, brengt tays een unieke smaak naar het Nederlandse muzieklandschap. Zijn muziek, variërend van bedachtzaam tot rauw en old-school, is te horen op zijn debuut-EP ‘kwestie van tays’. Als opkomend talent in Nederland kijkt tays uit naar nieuwe kansen om zijn unieke geluid live te delen. Zijn muziek weerspiegelt niet alleen zijn eigen evolutie, maar ook de veelzijdigheid van zijn thuisplaatsen.

Luca Davide
Luca Davide is 21 jaar en komt uit Stiens. Hij maakt inmiddels al vier jaar muziek waarin hij rap combineert met zang.

De Kleine Prijs van Fryslân is een project van Friesland Pop. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door provincie Fryslân en gemeente Smallingerland.