GraafLandgraaf winnaar Kleine Prijs van Fryslân in de categorie singer-songwriter

17.06.2024

Laatst vond de finale singer-songwriter van de Kleine Prijs van Fryslân plaats in Leeuwarden. In de Waalse Kerk streden Grymtosk, Seaking en GraafLandgraaf om een plek in de finale. Laatstgenoemde kwam uit de bus als grote winnaar van de talentenwedstrijd.

De jury was vooral te spreken over de variatie van de set van GrandLandgraaf, waarin Engelstalige popsongs en Nederlandstalige kleinkunstliedjes elkaar afwisselen. Ook vonden ze de stem van de singer-songwriter super veelzijdig. “Krachtig maar ook breekbaar, met een rauw randje”, aldus jurylid Chris Moorman. Qua podiumpresentatie werd er gezegd dat de muzikant een ontwapenende show neerzet waarin hij zijn publiek heel dichtbij laat komen. Benieuwd naar meer van deze artiest? Volg GraafLandgraaf dan via dit Instagramkanaal.