Meld je aan voor talentontwikkelingstraject GRONDSLAG Friesland

02.07.2024

Vanaf dit jaar organiseren we GRONDSLAG Friesland voor het eerst. Het traject is speciaal voor muzikanten uit Friesland die een stevige basis voor hun muziekact willen vormen. Ben jij klaar om Nederland te veroveren met je muziek? En wil je een stap zetten richting professionalisering? Lees dan verder om te ontdekken of GRONDSLAG Friesland iets voor jou is.

 

Meld je aan via dit formulier

 

Wat kan ik precies leren bij GRONDSLAG?
De focus van GRONDSLAG ligt op zowel muzikaal, inhoudelijk als organisatorisch vlak. Binnen de periode van ruwweg 8 maanden (okt – juni) werk je in verschillende fasen en aan de hand van verschillende thema’s (identiteit & doelen stellen, planning & netwerk, schrijven & optreden en marketing & reflectie) aan het fundament en de ontwikkeling van jouw act.

De fasen zijn gekoppeld aan  meetups: dagen waarop de groep acts gezamenlijk deelneemt aan een workshops, panels en masterclasses. Deze meetups vinden plaats op locatie bij verschillende partners van het traject, om de deelnemers kennis te laten maken met het regionale en provinciale werkveld en om hun netwerk te versterken.

Daarnaast wordt iedere deelnemende act gekoppeld aan een bij jouw traject passende coach, die je het hele jaar zal begeleiden

Voor wie is GRONDSLAG?
GRONDSLAG is speciaal voor gedreven muzikanten die hun carrière en podiumact naar het volgende niveau willen tillen. Het is hierbij belangrijk dat je openstaat voor coaching, samenwerking en feedback. De enige andere echte voorwaarde is dat jouw act voor minimaal 50% uit Friesland komt!

Kan ik via GRONDSLAG ook optreden?
Ja! In het traject van GRONDSLAG Friesland zitten twee live-momenten verwerkt. Halverwege speel je een super korte set waarin je alles binnen 10 minuten moet geven. Aan het einde presenteer je je aan de sector met een volledige set van 30 minuten.

Hoe ziet een jaar er ongeveer uit?
Het jaar is verdeeld in vier deelfasen met elk een eigen thema en een aantal vaste onderdelen. Zo is er per deelfase een meetup waarop je met de hele groep aan workshops en masterclasses deel gaat nemen en input verzamelt. Hier kun je thuis of in de oefenruimte verder aan werken en over inchecken bij je coach.

Hoe worden de acts geselecteerd?
Wanneer je het aanmeldformulier hebt ingestuurd, kijkt het team van Friesland Pop of jij goed past binnen het traject. Dit doen we aan de hand van een aantal waarden: hoe zit het bijvoorbeeld met jouw ambitie en doelen? Waar sta je nu en hoe laat je dit aan de rest van de wereld zien?

Wie kan ik als coach krijgen?
We gaan ons best doen een coach voor jou te zoeken die zo goed mogelijk bij jouw doelen past. Wil jij vooral stappen zetten op het gebied van management & pr? Dan zoeken we iemand die jouw doelen begrijpt en je daarmee kan helpen!

Het traject is voor live-acts in alle genres met een eigen repertoire. Voor GRONDSLAG zoeken we naar gedreven muzikanten, die hun carrière naar het volgende niveau willen tillen. Het is hierbij belangrijk dat je openstaat voor coaching, samenwerking en feedback.

Inschrijven voor GRONDSLAG Friesland kan tot vrijdag 26 juli 17:00 uur. Hieronder lees je de voorwaarden voor deelname:

  • GRONDSLAG Friesland selecteert alleen acts uit de provincie Friesland. Voorwaarde hierbij is dat minimaal 50% van de bandleden in Friesland woont of hier vandaan komt.
  • Voor deelname aan GRONDSLAG Friesland wordt een bijdrage gevraagd van €100,- per persoon gevraagd en max. €300 voor een volledige act (ongeacht het aantal personen). Van deze bijdrage worden o.a. activiteiten en workshops georganiseerd en experts uit het veld uitgenodigd.

GRONDSLAG Friesland werkt samen met partners uit de provincie zoals Neushoorn, Explore the North, Iduna en Het Bolwerk. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Leeuwarden.

Foto door Afrida Adema