Nieuw bij de Kleine Prijs van Fryslân: categorie producers

Vanaf dit jaar kunnen producers ook meedoen aan de Kleine Prijs van Fryslân! Op deze manier willen we het project nog meer verbreden qua diversiteit in genre en artiesten. Producers en dj’s drukken een flinke stempel op het huidige muzieklandschap. Lees hier hoe het traject er voor deze categorie precies uitziet. De inschrijvingen voor de volgende editie van de Kleine Prijs van Fryslân openen op 1 oktober 2024. 

Hoe ziet het traject er voor producers uit?
De categorie producers wijkt een beetje af van de andere categorieën. Voor deze deelnemers is er namelijk geen voorronde, maar alleen een finale. Dit werkt als volgt:

  • Na de inschrijving selecteren we een aantal producers om mee te doen aan de Kleine Prijs van Fryslân
  • Hierna nodigen we alle deelnemers uit om te laten zien wat ze kunnen. Je gaat in gesprek met een aantal ervaren producers. Zij luisteren naar je werk en je verhaal. Op basis van deze gesprekken wordt er een aantal acts geselecteerd voor de finale. 
  • Alle deelnemers worden op dezelfde punten beoordeeld, ongeacht het genre waarin je produceert. Hier krijg je achteraf een rapport van. 
  • Voor de finalisten vindt er een bootcamp plaats. Hierbij ga je zelf aan de slag en krijg je handige tips van experts. Dit kan zowel over de muziek inhoudelijk gaan als over marketing of artiestschap. Deze bootcamp volg je samen met de artiesten uit andere categorieën.

Hoe ziet de finale eruit?
Tijdens de finale ga je in de middag op locatie aan de slag met een sample pack. Alle deelnemers krijgen dezelfde samplepack om mee te werken. Terwijl je werkt aan je muziek kijkt de jury mee en kunnen zij vragen stellen. De bedoeling is dat je uiteindelijk je eigen nummer maakt met het samplepack dat je krijgt. 

In de avond vindt er een showcase plaats, waarbij alle finalisten een set draaien. Deze showcase vindt plaats in een clubsetting. Hierbij verwerk je het nummer dat je ‘s middags hebt gemaakt in een set van ongeveer een half uur. Tijdens deze set draai je alleen eigen nummers. Op basis van de middag en de showcase kiest de jury een winnaar. 

Houd rekening met de volgende voorwaarden:

  • Je gebruikt geen AI tools
  • Je werkt op je eigen laptop en met eigen software
  • Je werkt met je eigen muziek, dus geen remixes of gebruik van materiaal met copyright