Selectie talentontwikkelingstraject GRONDSLAG Friesland ‘24/25 bekend

De GRONDSLAG Friesland-selectie ‘24/25 is bekend! Tijdens deze eerste editie in Friesland gaan Be My Guest, Bigbeefsauce, Captain Midnight, Floor Bruystens, GraafLandgraaf, Lis, Nachtvlinder en PULSE aan de slag met hun muziekcarrière. In de periode van cultureel seizoen (oktober 2024 tot en met juni 2025) werken de artiesten samen met persoonlijke coaches, professionals uit de muziekindustrie en regionale partners aan de professionalisering van hun muziekact.

Over GRONDSLAG Friesland
GRONDSLAG Friesland is een talentontwikkelingstraject dat speciaal is ontwikkeld om ruw muzikaal talent van Friese bodem op maat te helpen ontwikkelen, onderscheiden en zelfredzamer te worden. Op deze manier krijgen zij handvatten voor een duurzame, muzikale loopbaan. Jaarlijks ondersteunt GRONDSLAG Friesland acht acts. Dit zijn artiesten die initiatieven zoals Kunstbende en Popsport ontgroeid zijn, maar waarvoor professionaliseringstraject Hit the North en/of deelname aan de Popronde nog een brug te ver is. 

GRONDSLAG Friesland is een uniek samenwerkingsverband tussen Friesland Pop, Explore the North, Neushoorn, Het Bolwerk en Iduna. Samen met deze organisaties wordt er gewerkt aan een duurzaam popklimaat in de provincie Friesland. GRONDSLAG Groningen organiseert dit jaar haar vierde editie. Dit is de eerste keer dat het talentontwikkelingstraject in Friesland plaatsvindt.