Helden van Hier 18 oktober in Sint Nicolaasga

Op vrijdag 18 oktober vindt er weer een nieuwe Helden van Hier editie plaats! Tijdens het evenement treden lokale muziekacts op in hun eigen regio. Dit keer organiseren we het evenement in Sint Nicolaasga in samenwerking met Even wat oars. De locaties die meedoen zijn Het Wapen van Friesland en Bar de Gaast. Het evenement is gratis toegankelijk en start om 20:00 uur. Hieronder vind je het volledige programma. 

Optredens bij Het Wapen van Friesland:
Jipzz
Jipzz is een jonge Toanhûs rockband uit Lemmer. De band won dit jaar de publieksprijs van Battle of the Bands. Met een wervelende show en strakke drumpartijen weten ze hun publiek in te pakken.

Endless Try
Endless Try is een jonge, talentvolle band die onder begeleiding van Arjan Kiel. De band speelt covers en speelt in een wisselende bezetting.

Mosken
De afgelopen maanden is de Friestalige band Mosken bezig geweest met het schrijven van nieuwe nummers. Het duo bestaat uit Bert Steeman en Sjoerd van Kammen, muzikanten van onder andere Brückenbauer en voorheen Garments.

Lord Wanhoop
Deze band speelt allerlei Nederlandstalige nummers uit de jaren 60. Liefhebber van de sixties? Dan wil je deze show niet missen!

Optredens bij Bar de Gaast:
Sing Friesland
Zangschool Sing Friesland coacht zo’n 180 mensen op verschillende niveaus. Op deze avond treden de leerlingen Nico Nijholt, Camiel Oost, Brecht Klunder, Tanne Wijbenga, Tinka Breimer, Jarno Vos en Nynke Norberhuis op.

sStayne
sStayne is het nieuwe muziekproject van Sander Steneker. De 25-jarige multi-instrumentalist en producer maakt alternatieve rockmuziek. Met zijn bandleden Neil Arts (drums) en Shaun Tiggelman (bas) speelt hij zijn nieuwe werk voor het eerst live! Verwacht grunge, rock met invloeden uit de metal, maar ook kalme akoestische nummers.

Presentatie door Frerik de Swetser
Frerik is inmiddels een bekende verschijning in Friesland. Dit komt onder andere door het succes van zijn hit ‘Iderien wurdt bekend behalve ik’. In 2016 haalde hij met dit nummer de Fryske Top 100. Tijdens Helden van Hier staat hij op het podium om de acts aan te kondigen. Wellicht doet hij ook nog een gastoptreden!

Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Henk Jansen van EvenWatOars, gemeente de Fryske Marren, VSBFonds, Het Cultuurfonds en de provincie Fryslân.