Schrijf je nu in voor de Kleine Prijs van Fryslân

Muzikanten kunnen zich weer inschrijven voor de Kleine Prijs van Fryslân! Naast de categorieën bands, singer-songwriter en hiphop, organiseren we deze editie ook een ronde voor producers. Alle genres zijn welkom. Van Nederpop tot psychedelische rock, techno tot hardcore en indie tot funk en soul. De Kleine Prijs is een talentenwedstrijd voor beginnende artiesten in Friesland. Lees verder om te ontdekken wat deelnemen aan de Kleine Prijs precies inhoudt.

Hoe werkt het?
Tijdens de Kleine Prijs van Fryslân strijden artiesten tegen elkaar in verschillende categorieën. In zowel de voorrondes als de finales krijgen de acts feedback van een vakjury. Deze jury bepaalt ook wie de winnaars van de desbetreffende ronde zijn. Artiesten die de finale halen krijgen coaching en masterclasses van professionals uit de muziekindustrie. Denk aan het verbeteren van je podiumpresentatie of het maken van een professionele presskit.

Nieuw bij de Kleine Prijs: categorie producers
Vanaf dit jaar kunnen producers ook meedoen aan de Kleine Prijs van Fryslân. Op deze manier willen we het project nog meer verbreden qua diversiteit in genre en artiesten. Producers en dj’s drukken een flinke stempel op het huidige muzieklandschap. Meer info over deze categorie vind je hier.

Voorwaarden voor deelname aan de Kleine Prijs

  • Je schrijf je eigen nummers en produceert je eigen muziek
  • Minimaal 50% van je act is woonachtig of afkomstig uit Friesland
  • Je hebt geen platencontract
  • Je hebt de Kleine Prijs van Fryslân nog niet eerder gewonnen met deze act

Waarom meedoen?
Zoals eerder genoemd krijg je bij deelname aan de Kleine Prijs coaching, masterclasses en speelplekken Friesland. Je werkt aan je netwerk door andere artiesten, juryleden uit het werkveld en professionals uit de industrie te ontmoeten. Daarnaast ontvangt de winnaar per categorie een werkbudget van €1000,-. Dit bedrag is bedoeld om te besteden aan je muziekcarrière. Met de winnaars wordt ook een interview afgenomen door 3voor12/Friesland. Daarbij krijgen zij speciale coaching vanuit Friesland Pop, optredens op festivals en promotie op de socials van Friesland Pop.

Hoe ziet het traject eruit?
Na het inschrijven hoor je begin november 2024 of je geselecteerd bent voor de Kleine Prijs van Fryslân. Samen met alle deelnemers trappen we het seizoen af bij de Friese Popborrel op 3 januari 2025. Hier ontmoet je alle andere acts en krijg je informatie over het traject. De voorrondes vinden plaats van eind februari tot en met half maart. Deze zijn verspreid over heel Friesland.

Na de voorrondes vindt er een bootcamp voor alle finalisten plaats. Deze bestaat zowel uit gezamenlijke activiteiten als specifieke workshops op inschrijving. De bootcamp duurt een hele dag en vindt waarschijnlijk plaats in Leeuwarden.

De finales vinden plaats bij de drie grote poppodia in Friesland, namelijk Het Bolwerk in Sneek, Iduna in Drachten en Neushoorn in Leeuwarden. Je speelt zowel tijdens de voorrondes als in de finales een set van 20 minuten.

De vakjury
De jury bestaat tijdens de voorrondes uit professionals uit de regio, met expertise in de desbetreffende categorie. Denk aan Friese muzikanten, programmeurs, organisatoren, producers of boekers. Bij de finale is er een landelijke vakjury aanwezig. De jury zorgt ervoor dat iedereen persoonlijke en opbouwende feedback krijgt. Per categorie worden alle acts op dezelfde punten beoordeeld. Deelnemers krijgen hier achteraf een rapport van.

Planning
Meet-up: 3 januari 2025
Meet-up producers: 14/15 maart 2025
Voorrondes: half februari t/m half maart 2025
Bootcamp: 22 maart 2025
Meet-up: 11 april
Finale hiphop: 10 mei 2025
Finale singer-songwriter: 18 mei 2025
Finale producers: eind mei 2025
Finale bands: 7 juni 2025

Zijn er nog vragen?
Neem dan contact met ons op door te mailen naar kleineprijs@frieslandpop.nl.