Talentstages

Friesland Pop heeft tevens de taak om de meer dan 50 Talentstages te organiseren voor de meer aankomende talenten die voor het merendeel afkomstig zijn uit de finales en halve finales van de contest en showcases van Friesland Pop. Het blijft voor lokaal talent erg lastig om een plek te vinden om voor regulier publiek op te kunnen treden. Terwijl dat juist de belangrijkste manier is om als act te groeien.

De druk van overheden op de poppodia om een breed publiek te bereiken en tours met vaste voorprogramma’s zijn hier voor een groot deel debet aan. Om die reden organiseert Friesland Pop met nog steeds toenemend succes op een aantal manieren op verschillende plaatsen in de provincie Talentstages.

De afgelopen jaren zijn met name bij festivals in Fryslân succesvol Talentstages georganiseerd, maar ook op andere plaatsen als scholen, huiskamers, dorpsfeesten en andere evenementen. Er waren al Talentstages te bewonderen bij Bevrijdingsfestival Fryslân, Fries Straatfestival, Eurosonic (Groningen), Oerol, Motel Mozaïque (Rotterdam), Promised Land, Tall Ships Harlingen, Stenden/NHL, Schouwburg De Lawei, Stadsschouwburg De Harmonie en vele, vele andere plaatsen.