Talent on Stage

Talentontwikkeling en verlevendiging van de provincie door middel van (meer) live muziek zijn ontzettend belangrijk voor Friesland. Talent on Stage is een van fundamenten onder talentontwikkeling en de verlevendiging van de provincie.

We faciliteren en stimuleren de verlevendiging van de provincie met livemuziek van Friese bodem. We helpen jaarlijks vele tientallen muziekcafés, podia, festivals en dorpshuizen bij de programmering van Friese livemuziek. Tevens programmeren we op grote festivals als Bevrijdingsfestival Fryslân en Simmerdeis. In samenwerking met kleine en middelgrote makers en organisatoren worden jaarlijks tientallen optredens gerealiseerd. Deze vinden plaats op meerdere en zeer diverse locaties, verspreid over de gehele provincie.

Muzikale acts krijgen op deze manier de kans om hun eerste stappen te zetten op het podium, ervaring op te doen en door te stromen naar de volgende fases van talentontwikkeling. Van een eerste optreden in het buurthuis tot uiteindelijk excelleren op de mainstage van grote festivals. Talent on Stage stelt daarnaast nieuwe organisatoren in staat hun projecten te realiseren en hun kennis en professionaliteit te bevorderen. We creëren hiermee een basis van waaruit talent tot ontwikkeling kan komen en leveren een belangrijke bijdrage aan een bruisende provincie.