Fenix Festival

Fenix Festival is een showcase festival met Friese muzikanten. Het festival biedt een breed, genre-overschrijdend programma: van pop rock tot metal en van hiphop tot country, met een variatie tussen opkomende talenten en gevestigde namen. Fenix richt zich zowel op muziekliefhebbers uit Friesland als professionals uit de popsector.

 

Bekijk het programma van Fenix Festival 2024


Tijdens Fenix Festival ontdek je acts uit alle hoeken van de provincie en verschillende lagen van de popmuziek. Het evenement biedt een laagdrempelig, breed en gevarieerd aanbod met muziekacts van Friese bodem. Elk jaar staan er weer nieuwe headliners op het evenement, samen met nieuwe, opkomende muzikanten. Op deze manier neemt Fenix de plek in van een talentenfestival, waar het publiek voor een lage entreeprijs kan genieten van optredens en presentaties in allerlei stijlen.

Op Fenix Festival geven we de artiesten de mogelijkheid om speciale shows te ontwikkelen en krijgen collectieven de kans om een avond naar eigen invulling te hosten. Door deze ruimte te bieden, willen we de kaders van de popmuziek te doorbreken. Zo krijgt het publiek elke keer weer nieuwe verrassingen en ontdekkingen van de Friese popmuziek te zien. 

Fenix Festival is een initiatief van Friesland Pop. Het festival vindt plaats tijdens de Friese Lente en wordt mede mogelijk gemaakt door het Sena Performance Fonds, LOF, Nieuwe Stads Weeshuis, de gemeente Leeuwarden, Neushoorn en Platform Popcultuur Friesland.