Fenix Festival

 

Fenix is het staalkaart-festival voor Fries poptalent. Een jaarlijkse trefpunt van alles wat er in de Friese popcultuur toe doet en de opvolger van het Freeze Festival. Met een breed, genre-overschrijdend programma dat zowel professionals als geïnteresseerde bezoekers een totaalbeeld geeft van de stand van zaken in de Friese popmuziek. Van rock tot dance en van hiphop tot singer-songwriters.

Kijk hier voor meer informatie over Fenix Festival 2023.

Op Fenix Festival zie en hoor je acts uit alle hoeken van de provincie en uit alle lagen van de muziek. Van pop-rock tot metal en van hiphop tot country. We stoppen popmuziek niet in een hokje, verkennen juist de grenzen van de genres en gaan daar soms ook rustig overheen. Juist wanneer acts de kaders doorbreken, ontstaan de meest verrassende optredens waar nog lang over nagepraat wordt.


Fenix Festival onderscheidt zich van andere festivals door een breed, laagdrempelig en gevarieerd aanbod van uitsluitend Friese acts te bieden. Door breed aansprekende namen van eigen Friese bodem te boeken als headliners en deze binnen het programma te koppelen aan beginnende en minder bekende Friese acts neemt Fenix Festival een unieke plaats in binnen het alsmaar verschuivende festivallandschap. Een talentenfestival waar een breed publiek voor een lage entreeprijs kan genieten van optredens en presentaties in allerlei stijlen. 

Fenix Festival is een initiatief van Friesland Pop in samenwerking met Neushoorn. Het festival is onderdeel van de Friese Lente en wordt mede mogelijk gemaakt door het Sena Performance Fonds, de gemeente Leeuwarden en Platform Popcultuur Friesland.