GRONDSLAG Friesland is een coachingstraject van Friesland Pop en is specifiek ontwikkeld om ruw muzikaal pop, electronic en urban talent van regionale en provinciale bodem op maat te helpen ontwikkelen, onderscheiden, zelfredzamer te worden en handvaten mee te geven. GRONDSLAG helpt muzikanten om aan een duurzame muzikale loopbaan te werken.

Meld je aan voor GRONDSLAG Friesland 2024/2025. Dit kan tot vrijdag 26 juli 17:00 uur. 

Het project is grofweg bedoeld voor acts die Kunstbende, Popsport en Kleine Prijs van Fryslân ontgroeid zijn, maar waarvoor professionaliseringstraject Hit The North en deelname aan de Popronde nog een brug te ver is. Jaarlijks worden zes tot acht acts ten behoeve van hun ontwikkeling ondersteund. De manier waarop dit gebeurt is afhankelijk van de behoefte van de act, en gekoppeld aan de structuur van een aantal deelfasen die voor iedere act van toepassing zijn.

Van de deelnemende acts wordt een (kleine) eigen financiële bijdrage gevraagd. Op deze manier is deelname niet meer vrijblijvend, vergroten we de betrokkenheid en blijven de acts gedurende het gehele traject meedraaien.

GRONDSLAG Friesland werkt samen met verschillende partners uit het muzikale veld. Dit zijn  Explore the North, Neushoorn, Iduna en Het Bolwerk. 

Foto door Afrida Adema