Helden van Hier

Bij Helden van Hier treden Friese muzikale acts op in hun eigen stad of dorp, alleen of samen met andere lokale muziekacts. Ervaring, muziekstijl en leeftijd zijn niet van belang. Deelnemers kunnen rockbands, fanfareorkesten, zolderkamer singer- songwriters, of jonge blokfluitleerlingen van de muziekschool zijn. Iedereen kan meedoen.

Regionale organisaties, verenigingen en podia, maar ook bedrijven en privépersonen kunnen als organisator aanhaken bij ‘Helden van Hier’, door een muzikaal optreden te regelen in eigen stad of dorp. Ook de acts zelf kunnen in hun eigen muziekcafé, huiskamer, voetbalkantine of kerk een optreden organiseren.

Helden van Hier heeft twee belangrijke doelen: beginnende muzikale acts de eerste podiumervaring bieden en verlevendiging van de regio. Optreden geeft nl. de grootste kick en is de belangrijkste leerervaring, zeker voor beginnend talent. Daarnaast laten we mogelijk (nieuwe) partijen in Fryslân ervaring opdoen met het organiseren van muziekoptredens, waardoor we hopelijk nieuwe optreedlocaties mee creëren. Talent on Stage stelt daarnaast nieuwe organisatoren in staat hun projecten te realiseren en hun kennis en professionaliteit te bevorderen. We creëren hiermee een basis van waaruit talent tot ontwikkeling kan komen en leveren een belangrijke bijdrage aan een bruisende provincie.