Helden van Hier Smallingerland

Op zaterdag 12 november 2022 zal Helden van Hier plaatsvinden in vijf locaties in de gemeente Smallingerland, namelijk:

• Iduna, Drachten
• De Burgemeester, Drachten
• Café Marktzicht, Drachten
• Onder de Brouwerij, Drachten
• Paviljoen de Leyen, Rottevalle

Die dag kun je genieten van gratis optredens van lokale muzikale heden:

Sera Noa (De Leyen, 16:30-17:15)

Singer-songwriter Sera Noa (Sera van der Vijver) is grootgebracht in een creatief en muzikaal gezin. Als kind deed ze al aan verschillende talentenjachten mee en stond ze in 2011 in de finale van het Junior Songfestival met haar liedje ‘Never Give Up’. Dit was de start van haar muzikale carrière.

Sequens (De Leyen, 17:45-18:45 en 19:00-20:00)

Het singer-songwriters duo Sequens bestaat uit Wieger Jelsma gitaar en Angeline Westra zang, samen sinds 2013, zowel privé als muzikaal. Sequens is passievol en onvoorwaardelijk vol overgave, dit alles semiakoestisch, hoofdzakelijk in het Fries. In 2019 won Sequens het ‘Fryske sjongfestival Liet’ met het nummer ‘Do Bist Frij’.

Simon en Dirk (Onder de Brouwer, 19:30- 20:15)

Simon en Dirk maken liedjes die uit het leven gegrepen zijn en schrijven de muziek ten gunste van het liedje. De stijl laat zich dan ook moeilijk vangen in een omschrijving. Gewapend met slechts twee akoestische gitaren en een grote dosis passie staan ze bekend om de dynamiek in hun liedjes: van intiem klein tot verbazend groots.

Jan Dirk van der Meulen (Café Marktzicht, 20:00-21:00)

Bekend als zanger van het duo ‘Blowing Away’ zal voor deze gelegenheid alleen het podium betreden. Als singer-songwriter was hij al twee maal finalist in het ‘Fryske sjongfestival Liet’ met eigen nummers. Tevens werd hij door Tim Akkerman (ex-zanger van Direct) enkele jaren geleden als lokaal talent uitgekozen om zijn voorprogramma te verzorgen.

Rockin’ 4 (Onder de Brouwer, 20:25-21:10 en 21:20-22:10)

Zelf noemen ze de muziek die ze maken Rock’N’ LoL. Ze spelen nummers van Chuck Berry, Little Richard, Elvis, Eric Clapton, en the Rolling Stones en dat doen ze met een feestelijke ondertoon. Reken maar dat het zaterdag ook weer een dolle boel gaat worden!

Bryke Band 2.0 (Iduna, 20:30-21:10)


Bryke Band 2.0 is een club enthousiaste ervaren muzikanten die elkaar gevonden hebben in het plezier en de lol van het live spelen. Ontstaan op een dorpsfeest al is de insteek niet om het  bij een éénmalige succesje te houden: met een zeer gevarieerd en onderhoudend oeuvre wil de coverband zich bewijzen als een feestelijke belofte voor de toekomst.

De Sadelrûkers (De Burgemeester, 20:30-21:30)


Meer berucht dan beroemd. De Sadelrûkers maken al meer dan 25 jaar de podia onveilig met hun Frysktalige rock ‘n lol . Stomen en stampend als een oude wasmachine; al is het de vraag of je na afloop schoner bent dan ervoor.

GAELD’R (Café Marktzicht, 21:15-20:00 en 22:15-23:00)Het kwartet staat bekend om zijn sfeervolle Ierse, Schotse en Keltische muziek. De oprichter van de band, Gjalt de Jong, zorgt met zijn volle stemgeluid en opzwepende trekzak dat de band vaart en kracht heeft. De contrabas van Douwe Dijkstra houdt dat alles ook nog eens stevig in de maat en zorgt samen met de gitaar van Kees Hofstra voor een solide basis.

Feral Tides (Iduna, 21:40-22:20)


Een show van Feral Tides staat onder leiding van hun stronteigenwijze en net zo excentrieke frontman in het teken van een ongeremde en scheurende energie. Tegelijkertijd geven de uitgesponnen jams en spacy intermezzo’s de muziek een haast filmisch karakter. Het resultaat is een dik bandgeluid dat teruggrijpt naar de kleurrijke sixties en seventies, maar ook dikwijls refereert aan de modernere fuzzy psych-rock.

 


Poppa Jay & The Holy Rollers (De Burgemeester, 21:45-22:45)


Weinig gospel of blues; deze heren houden het bij de pure rock (en een beetje roll). Strakke riffs, wat droge humor: meer hoeft het niet te zijn. Een muzikaal familiebedrijfje waarbij het uitstekend biertjes drinken is!

Calidus (Iduna, 22:50-23:30)


Calidus is een 100% independent pop/rock band herkenbaar aan een zweverig geluid en meeslepende melodieën in een pop/rock jasje. Een shimmerende gitaar, heldere piano klanken, creatieve drums en een unieke zang vormen het repertoire; soms ingetogen en soms uitbundig maar altijd pakkend.

Support je local en kom langs bij één van de vele optredens! Je kunt het event ook op Facebook vinden

Mede mogelijk gemaakt door:

…….

 

Programma SmallingerlandProgramma SmallingerlandProgramma SmallingerlandProgramma SmallingerlandProgramma SmallingerlandProgramma SmallingerlandProgramma SmallingerlandProgramma SmallingerlandProgramma SmallingerlandProgramma SmallingerlandProgramma SmallingerlandProgramma SmallingerlandProgramma SmallingerlandProgramma SmallingerlandProgramma SmallingerlandProgramma SmallingerlandProgramma SmallingerlandProgramma SmallingerlandProgramma SmallingerlandProgramma SmallingerlandProgramma SmallingerlandProgramma SmallingerlandProgramma SmallingerlandProgramma SmallingerlandProgramma SmallingerlandProgramma SmallingerlandProgramma SmallingerlandProgramma SmallingerlandProgramma SmallingerlandProgramma SmallingerlandProgramma Smallingerland
Over Helden van HierOver Helden van HierOver Helden van HierOver Helden van HierOver Helden van HierOver Helden van HierOver Helden van HierOver Helden van HierOver Helden van HierOver Helden van HierOver Helden van HierOver Helden van HierOver Helden van HierOver Helden van HierOver Helden van HierOver Helden van HierOver Helden van HierOver Helden van HierOver Helden van HierOver Helden van HierOver Helden van HierOver Helden van HierOver Helden van HierOver Helden van HierOver Helden van HierOver Helden van HierOver Helden van HierOver Helden van HierOver Helden van HierOver Helden van HierOver Helden van Hier

In het kader van LF2018 is Friesland Pop gestart met Helden Van Hier (voorheen Helden fan Hjir), een evenement waarbij op één dag in het jaar zoveel mogelijk Friese muziekacts optreden in eigen dorp, stad of regio. Een soortgelijk project heeft de afgelopen paar jaar met veel succes gedraaid in Vlaanderen en Brussel onder de naam Lokale Helden en Friesland Pop is met initiator Poppunt België (nu VI.be) overeengekomen om het project in 2018 als pilot exclusief in Nederland uit te voeren. Deze pilot was zo succesvol dat we hebben besloten Helden van Hier voortaan jaarlijks te organiseren.

Bij Helden Van Hier treden acts op die dag in hun eigen stad of dorp op, alleen of samen met andere lokale muziek- of amusements-acts. Dit kunnen bands, singer-songwriters, fanfareorkesten, jongleurs of jonge blokfluitleerlingen van de muziekschool zijn. Iedereen kan meedoen.

Friesland Pop vraagt Friese organisaties, verenigingen maar ook bedrijven en privépersonen om als organisator aan te haken bij ‘Helden Van Hier’ door een muzikaal optreden te regelen in eigen stad of dorp. En ook acts zelf kunnen in hun eigen muziekcafé, huiskamer, voetbalkantine of kerk een optreden organiseren en wie weet ook wel op een bijzondere locatie. Gratis of betaald, dat maakt niet uit. Friesland Pop ondersteunt hen daarbij met advies, informatievoorziening, netwerk en contacten.