Hiphop Debat

Tijdens het Hiphop Debat maken liefhebbers, makers, programmeurs en overige betrokkenen nader kennis met elkaar en hun ideeën over de hiphopcultuur in Friesland door aan de hand van stellingen het gesprek aan te gaan. Met als doel tot concrete actieplannen te komen die bijdragen aan artistiek inhoudelijke deskundigheidsbevordering en professionalisering van de Friese hiphop makers.

Wanneer we naar de meest gestreamde artiesten in Nederland kijken, zien we dat hiphop de laatste jaren landelijk en internationaal aanzienlijk groeit in populariteit. Daarnaast is hiphop onmisbaar op veel grote festivals, waar we veel hiphop headliners terugzien, vaak ook van Nederlandse bodem.

Ook is veel van de hedendaagse popmuziek doordrenkt met hiphop invloeden. Ook hier in Friesland is dat terug te zien en groeit de populariteit van deze scene aanzienlijk. Er gebeurt nog altijd ontzettend veel op het gebied van Hiphop in Leeuwarden en omstreken. Echter missen veel van de Friese jonge makers de handvatten om hun bereik en zichtbaarheid te vergroten.