Kleine Prijs van Fryslân

Deelnemers van de Kleine Prijs van Fryslân doen mee in de categorieën bands, hiphop en singer-songwriter. Alle genres zijn welkom. Van nederpop tot psychedelische rock, triphop tot hardcore en indie-rock tot funk en soul. De Kleine Prijs is een talentenwedstrijd voor beginnende artiesten in Friesland. De inschrijvingen voor de Kleine Prijs van Fryslân 2024 zijn gesloten.  

Hoe werkt het?
Bij de Kleine Prijs van Fryslân strijden artiesten tegen elkaar in dezelfde categorie. Tijdens de voorrondes krijgen zij feedback van een vakjury. Deze jury bepaalt wie er doorgaan naar de volgende ronde. Finalisten van de Kleine Prijs krijgen coaching van professionals en verschillende masterclasses. Denk aan het verbeteren van hun podiumpresentatie of het maken van een professionele perskit.

Voorwaarden

  • Je schrijft je eigen nummers
  • Minimaal 50% van je band is woonachtig of afkomstig uit Friesland
  • Je hebt geen platencontract
  • Je hebt De Kleine Prijs van Fryslân nog niet eerder gewonnen met deze act

Wat zit er voor mij in?
Zoals eerder genoemd krijgen deelnemers van de Kleine Prijs van Fryslân coaching, masterclasses en speelplekken in Friesland. Daarnaast ontvangt de winnaar van elke categorie een bedrag van €1000. Met dit budget kunnen zij verder werken aan hun muziekcarrière. Ook krijgen winnaar een interview met 3voor12/Friesland, gerichte coaching vanuit Friesland Pop, optredens op festivals en promotie op de social media kanalen van Friesland Pop. 

Hoe wordt de vakjury gekozen
Voor de voorrondes worden er professionals uit de regio met expertise in de betreffende categorie gekozen. Denk aan Friese muzikanten,  programmeurs, organisatoren, producers of boekers. Voor de finales wordt er een landelijke vakjury gevraagd.