Popsport laat jong muzikaal talent zich ontwikkelen en dient zo als voedingsbodem voor de popsector. Ze begeleidt aanstormend talent (14 tot 21 jaar) uit alle subgenres van de popmuziek in hun eerste stap van amateurkunst naar professionaliteit. 

Naast muziekinhoudelijke coaching door professioneel opgeleide coaches, besteedt Popsport aandacht aan ondernemerschap en alternatieve verdienmodellen. Ze bouwt en ontsluit een stevig regionaal en landelijk netwerk in de popsector, waardoor gedreven oud-deelnemers hun weg kunnen vinden en aan een muzikale carrière kunnen bouwen.

Wij geloven in gelijke kansen in de muziekindustrie, zodat iedere jongere in Nederland de mogelijkheid heeft om zich verder te ontwikkelen in hun muzikale talent.

Doordat we hen prikkelen om meer te doen met hun muziek, doen we een waardevolle en duurzame investering in het Nederlandse muziekklimaat én in de brede persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers.

Meer zelfvertrouwen krijgen, nieuwe dingen leren, gelijkgestemde nieuwe mensen ontmoeten, een uitlaatklep vinden en de mogelijkheid een stap verder te komen, dat zorgt voor een perfecte basis voor de toekomst van de popmuziek.