Programmeringsregeling kleine podia en festivals 2022

Talentontwikkeling en verlevendiging van de provincie door middel van meer live muziek zijn belangrijk voor Friesland. Friesland Pop heeft hiervoor een support-regeling voor de kleine Friese podia en festivals opgezet, die door Prins Bernhard Cultuurfonds wordt ondersteund en vast onderdeel is van ons aanbod voor de provincie. Met de programmeringsregeling kleine podia en festivals 2022  investeren Friesland Pop en het Prins Bernhard Cultuurfonds Friesland in de onderlaag van de Friese popsector. Op jaarbasis faciliteren we met deze regeling i.s.m. tientallen partners optredens van Fries talent op de Friese podia.

Bij deze support-regeling snijdt het mes aan twee kanten: de beste leerervaring voor muzikanten is zoveel mogelijk optreden en meters maken op de podia en festivals in de stad. Al deze live muziek is daarnaast een uitstekende manier om de provincie te verlevendigen en aantrekkelijker te maken.

In 2022 kan er wederom een beroep worden gedaan op de regeling. Check eerst goed de criteria voordat je een aanvraag indient. Alleen optredens van Friese artiesten komen in aanmerking! Let op: Friesland Pop heeft fair-pay hoog in het vaandel staan en onze bijdrage moet dan ook volledig ten goede komen aan de gages van de optredende regionale en provinciale muzikanten! Friesland Pop hanteert hierbij een minimum gage van € 75,- per muzikant per optreden.

Deze regeling is bestemd voor ondernemers, stichtingen, broedplaatsen, labels, kleine podia en festivals, evenementen etcetera die een concert organiseren waarbij minimaal 1 Friese act geboekt worden of een festival waarbij minimaal 2 Friese acts geboekt worden… Aanvragen hiervoor kunnen het hele jaar door ingediend worden, maar moeten wel uiterlijk acht weken voor uitvoering van het project bij de Friesland Pop binnen zijn. Maximale bijdrage is €300 voor kleinere popconcerten en €600 voor kleinere festivals. Let op: Friesland Pop heeft fair-pay hoog in het vaandel staan en onze bijdrage moet dan ook volledig ten goede komen aan de gages van de optredende provinciale of regionale muzikanten! Friesland Pop hanteert hierbij een minimum gage van €75,- per muzikant per optreden.

Hoe vraag je aan?

Lees goed de criteria, download de betreffende formulieren hieronder, vul ze in en mail ze naar: peter@frieslandpop.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen.

Het is verplicht de logo’s van Friesland Pop en Prins Bernhard Cultuurfonds te gebruiken in de PR en marketing van het evenement. Deze vind je hier en hier.

 


Amonia Carame / Foto: Titus van ’t Veer

DownloadsDownloadsDownloadsDownloadsDownloadsDownloadsDownloadsDownloadsDownloadsDownloadsDownloadsDownloadsDownloadsDownloadsDownloadsDownloadsDownloadsDownloadsDownloadsDownloadsDownloadsDownloadsDownloadsDownloadsDownloadsDownloadsDownloadsDownloadsDownloadsDownloadsDownloads