Wat doet een boeker?

Een boeker werkt bij een boekingskantoor en regelt optredens voor artiesten door contact op te nemen met zalen en festivals. Ze kunnen je helpen om je act te laten groeien. Boekers hebben een groot netwerk en zorgen voor een kwaliteitscheck als ze een act boeken.

Wanneer werk je samen met een boeker?
Een boeker kijkt naar de kwaliteit van je muziek en je live-optredens. Ze letten ook op andere dingen zoals airplay, recensies, buzz rond je act en je activiteit op sociale media. Het economische aspect is ook belangrijk: kan je act genoeg geld opleveren?

Voor beginnende acts kan het te vroeg zijn om een boeker in te schakelen, vooral omdat het geld kost. Maar als je merkt dat je geen tijd meer hebt om zelf optredens te regelen, is een boeker handig. Boekers vragen meestal 15% van de bruto gage.

Hoe vind je een boeker?
Om een goede boeker te vinden, kun je kijken naar websites en sociale media van artiesten die op hetzelfde niveau zitten. Sommige kantoren nemen geen nieuwe acts aan die concurreren met hun bestaande artiesten. Zoek dus naar boekers die passen bij jouw genre.

Boekers willen vaak je act zien voordat ze besluiten samen te werken. Ze letten op je vooruitgang, repertoire, podiumpresentatie en of je zelfstandig stappen maakt in je carrière.

Samengevat: samenwerken met een boeker kan je muzikale carrière laten groeien. Wacht op het juiste moment en zoek een boeker die bij je past en je visie begrijpt.

Bron: Boeker – Poppunt Gelderland